Medvloge in tehnični tekstilni laminati

Konus Konex d.o.o., PE Zvezda je podjetje, specializirano za proizvodnjo lepljivih in nelepljivih medvlog z blagovno znamko Centelin® in tehničnih tekstilnih laminatov z blagovno znamko Tex-star® in Stargard®.
automotiveairline

Program za avtomobilsko in letalsko industrijo

shoeindustry

Program za obutveno industrijo

apparelprotection

Program za oblačilno in zaščitno industrijo

upholstery-

Laminati in medvloge za pohištveno industrijo

Program za avtomobilsko in letalsko industrijo

Program za avtomobilsko industrijo zajema lepljive in nelepljive medvloge, znane pod blagovno znamko CENTELIN, in laminate, izdelane s »Hot melt« tehnologijo.

STARGARD je znamka za laminate s parapropustno membrano. Izdelki so skladni z veljavnimi mednarodnimi standardi.
Drugi del skupine proizvodov zavzema lepljive in nelepljive medvloge ter tehnične tekstilne laminate, certificirane po FAR/JAR standardih, s poudarkom uporabe pri izdelavi sedežev in notranje opreme letal.

Program za obutveno industrijo

Ta linija lepljivih medvlog je izdelana iz različnih materialov (pletenih, tkanih, netkanih) različnih površinskih mas. Tkane in netkane medvloge te skupine zagotavljajo uspešno ojačanje zelo različnih kvalitet usnja. Pletene medvloge (vrsta triko) omogočajo oblikovanje okroglih delov obutve. TEX-STAR blagovna znamka predstavlja specialne laminate s parapropustnimi membranami.

Program za zaščitno in oblačilno industrijo

Program lepljivih medvlog za oblačilno industrijo zajema lepljive medvloge, primerne za ojačanje posameznih delov oblačil različnih surovinskih sestavov. Medvloge dajejo oblačilom različne stopnje polnosti in mehkobe in popolno večno obliko. Narejene so iz lahkih in mehko tkanih materialov ter pletenih medvlog, ki so raztegljive in se lahko popolnoma prilagodijo različnim lastnostim vseh oblačil.

Stargard  blagovna znamka pokriva tehnične tekstilne laminate, ki imajo v notranjosti parapropustno in vodonepropustno membrano. Laminati se lahko uporabljajo v oblačilni industriji za zunanja oblačila, ki ščitijo pred vodo in vetrom, za zaščitne uniforme, za zaščito vzmetnic pri osebah, ki imajo težave z inkontinenco.

Tehnični tekstilni laminati in medvloge za pohištveno industrijo

Laminati se v pohištveni industriji uporabljajo predvsem zaradi izboljšanja mehanskih lastnosti dekorativne tkanine, ki se uporablja pri proizvodnji oblazinjenega pohištva. Z laminiranjem se poveča trdnost in zmanjša elastičnost osnovne dekorativne tkanine. Lahko pa so sestavljeni tudi iz pen in netkanih tekstilij in služijo kot vmesno polnilo. Uporabljajo se lahko dvoslojni, trislojni ali več slojni laminati.

Najnovejša skupina lepljivih medvlog za pohištveno industrijo služi za ojačitev usnja pri izdelavi usnjenih sedežnih garnitur in notranjega usnjenega pohištva.

Pošlji povpraševanje

Ime:
Field is required!
Naziv podjetja:
Field is required!
Priimek:
Field is required!
Email address:
Field is required!
Zadeva:
Field is required!
Sporočilo:
Field is required!
Scroll to Top